Publicat pe Lasă un comentariu

Se misca lucrurile doar dupa ce se intampla ceva

Citeam ieri o stire despre cum o femeie a fost muscata de o haita de caini, iar dupa acest nefericit eveniment, autoritatile au capturat 40 de caini din zona. In caz ca v-a scapat ceva din ce am scris mai inainte, va repet: 40 de caini. Patruzeci.

Este pur si simplu incredibil si trist in acelasi timp, ca autoritatile sa faca ceva abia dupa ce s-a intampla o tragedie. 40 de caini nu ai cum sa nu ii vezi. Daca ar fi fost unul sau doi, care sa zici ca ii observi mai greu, ca poate se ascund sau ii e greu sa ii localizezi, 40 de caini nu au cum sa treaca neobservati.

Ce au pazit autoritatile mai ales dupa ce un val de evenimente nefericite de acest fel, a marcat Romania? O femeie a murit in Bucuresti, alte persoane au fost muscate prin tara, iar asta trebuia sa fie un impuls puternic pentru alte autoritati sa ia masuri. Urgent eventual.

Insa se pare ca situatia cainilor fara stapani e tolerata de cetateni. Pentru ca altfel s-ar fi revoltat impotriva celor care ar fi trebuit sa faca ceva si nu au facut. Sau se merge pe principiul „Mie nu mi se poate intampla”? Asta e solutia la probleme, din punctul de vedere al cetateanului de rand?

Autoritatile alea nu au rude si ele? Nu se gandesc ca poate ei nu vor pati nimic, insa o matusa sau un var care nu o fi la fel de norocos, si ar sfarsi in gura unei haite de caini? Cum vor putea da apoi ochii cu familia, stiind ca ei ar fi putut face ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *