Reteta succesului

Iar reteta succesului in business sau cariera este: ….. + ….. + ….. = SUCCES

Daca credeti ca in spatiile alea libere va voi spune reteta pentru a ajunge la succes, va veti insela amarnic. Insa daca ati ajuns aici sau cititi articolul asta, inseamna ca vreti sa stiti care e reteta succesului, pentru a avea si voi succes. Ei bine, am sa va dezamagesc: nu exista nicio reteta pentru succes. Degeaba il veti intreba pe Bill Gates care e reteta succesului. Iti va putea spune ca este Determinare + Multa munca + Pasiune = SUCCES. Tu s-ar putea sa ai toate cele 3 variabile pe care chiar sa le aplici in viata ta, insa sa nu ai succes. Sau il poti intreba pe Tiriac care e reteta succesului, si iti va spune ca este Notorietate + Multa munca + Inspiratie = SUCCES. Si chiar daca vei avea toate variabilele mentionate de Tiriac, sa nu ajungi sa ai succes.

Si atunci unde sa fie problema?
Succesul nu se poate obtine dupa o formula fixa. In cazul fiecarui om care a reusit in viata, se afla o reteta proprie. Desigur, in marea majoritate a cazurilor a existat si o variabila importanta: Context. Bill Gates probabil nu ar fi avut acelasi succes daca s-ar fi nascut in anii 2000. Sau in anul 800 i.Hr. Faptul ca s-a nascut la momentul potrivit sau in contextul potrivit, l-a adus in postura de a avea succes.

Reteta lui poate sa fie formata din cele 3 variabile mentionate mai sus, insa aplicate intr-un anume context, intr-un anume cerc de relatii, ele pot duce catre succes sau esec.

In plus, scara de valori a fiecaruia este atat de diferita inca, pentru cineva succesul poate insemna a fi in Top 500 milionari, iar pentru altcineva inseamna a dormi linistit noaptea, stiind ca hraneste din ideile si munca lui, angajatii cu familile lor.

Ce este defapt succesul?
Si pentru ca la aceasta intrebare vei obtine o varietate de raspunsuri, tocmai din acest motiv si reteta succesului va fi greu de stabilit. Reteta succesului o faci tu, iar aplicarea ei depinde 100% de tine.

Care este reteta ta de succes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *