Nu suntem inca pregatiti pentru platforme VOD sau TV online?

Probabil nu ti-ai inchipui ca in 2019 sa se inchida o platforma de Video-on-Demand sau o televiziune online. Mai ales cand te gandesti ca Romania este impanzita cu fibra optica, sau ca online este ‘la putere’. Cu toate acestea, platforma Seenow s-a inchis. In 2011, Seenow a fost prima platforma de VOD sau TV online care a oferit astfel de servicii. In timp, Seenow a oferit un serviciu VOD, retransmisia online a catorva posturi TV (aprox 50 de posturi), cat si filme sau seriale (400 de filme si seriale). Cu toate acestea, Seenow s-a inchis.

In 2016 am inceput o televiziune online, care insa am inchis-o in scurt timp. Nu am pus esecul myWeddingTV pe seama lipsei de interes a publicului pentru continut video online, ci pe un management deficitar al proiectului. Inca eram la inceput cu Anvergura, iar un proiect nou ma facea sa ma defocusez de la Anvergura, insa totodata sa nu fac niciunul din cele doua proiecte bine. Asadar am luat decizia impreuna cu asociatul de atunci din cadrul proiectului, sa inchidem myWeddingTV, desi consider ca acest proiect ar avea potential.

In Romania, publicitatea pe TV este in continuare foarte bine platita. Onlineul inca mai are de asteptat. Sigur, s-au facut progrese in ultimii ani cu privire la banii care se invart si in online, insa pentru clientii de publicitate, faptul ca au expunere pe TV este mai important decat sa aiba expunere pe online. Inca exista acest miraj al televiziunii traditionale, al emisiilor liniare, care nu iti dau voie sa pui pauza, sa sari peste anumite parti care nu le vrei, sau sa dai Skip reclamelor. Inca ne place sa butonam cu telecomanda printre canalele tv, iar daca am pierdut o emisiune, aceasta sa fie ratata pentru totdeauna.

Platformele VOD sau TV online vin cu o multime de avantaje. Cu toate astea, ele se inchid, desi te-ai astepta ca usor-usor sa moara televiziunile traditionale. Din contra: se deschid televiziuni noi, asadar online inca mai are de asteptat la noi.

Cam toate televiziunile online pe care le-am cunoscut in ultimii 12 ani s-au inchis. Cu toate ca de 12 ani trambitam ca online-ul este viitorul si contentul video este la putere, se pare ca viitorul inca nu este aici. Mai avem de asteptat. Inchidem putin viitorul, si ii dam drumul peste 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *