Doua cazuri similare, rezultat diferit

Prima stire:

Soferul unei autocisterne a fost amendat marti si a ramas fara permisul de conducere pentru 30 de zile, dupa ce a fost filmat in momentul in care efectua mai multe depasiri neregulamentare pe DN76 Brad-Deva.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judetean (IPJ) Hunedoara, soferul este in varsta de 30 de ani, este din localitatea Tomesti, iar fapta pentru care a fost pedepsit a avut loc pe 24 octombrie.

“Barbatul se afla la volanul unei autocisterne si a fost filmat de camera de bord a unui autovehicul aflat in trafic, ulterior imaginile fiind postate in spatiul online. Soferul de 30 de ani a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 580 lei si i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioada de 30 de zile”, a informat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu, potrivit Agerpres.

A doua stire, care a fost ceva mai grava, filmarea aratand cum soferul din sensul opus evita accidentul, are ca rezultat:

“Conform legislatiei rutiere, contraventie la regimul rutier se constata doar in mod direct de catre politistul rutier sau cu aviz de politie rutiera, iar mijloacele de proba sunt preluate doar prin mijloace tehnice omologate. Asfel ca in acest caz, abaterea rutiera savarsita poate ramane nepedepsita”, a declarat pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, Ionut Epureanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *