De ce nu ne vom face bine (probabil) niciodata

Sambata, un agent al politiei locale s-a opus legitimarii de catre un politist rutier. Iar asta a scos la iveala furia internautilor. Care a durat cam 20 de minute, pentru ca dupa au avut alte lucruri de rezolvat.

Trist este faptul ca, o discutie intre doua autoritati, ne arata care este nivelul nostru in general ca societate. “Eu sunt mai tare; ba nu ca eu sunt mai tare; dar stai sa vezi ce muschi am eu daca ma incordez sau dau un telefon; ai grija ca eu sunt cel mai tare din parcare”, si tot asa. Insa in afara de incordarile astea de moment, ramane cel mai trist lucru: educatia. Politistul ala local isi educa urmasii, exact dupa sablonul asta: un telefon va rezolva tot, fie ca e catre tata sau catre seful lui tata. Pot sa fac ce vreau eu, pentru ca am spatele asigurat: pot sa parchez cum vreau eu, pot sa depasesc linia continua, pot trece pe rosu, si asa mai departe. Toate se vor rezolva, pentru ca noi suntem cei mai tari.

Asa ca, sansele ca noi sa ne facem bine vreodata sunt foarte mici. “Apucaturile” astea sunt transmise din generatie in generatie. La fel cum politistul local isi educa urmasii si ii invata cum sa fie ei mai smecheri decat restul, noua nu ne ramane decat sa transmitem visul cum ca vrem o tara ca afara, catre copiii nostrii.

“Smecherii” sunt mai multi decat noi, asa ca sansele sa ne facem bine sunt inexistente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *