Cum e sa fii propriul tau sef

Probabil ca te gandesti ca cel mai tare lucru pe lumea asta este sa fii propriul tau sef. Sa te trezesti cand vrei tu, sa nu dai socoteala la nimeni, sa pleci cand vrei tu in concediu sau sa lucrezi cu cine vrei sau cu cine ai chef.

Intradevar, lucrurile sunt fix asa: te trezesti cand vrei tu, si deobicei vrei sa te trezesti cat mai devreme, pentru ca ai tare multe lucruri de rezolvat. Nu dai socoteala la nimeni, decat la stat, ANAF, inspectori de munca, banci sau alte entitati ale statului. Pleci si cand vrei tu in concediu, insa deobicei vrei sa pleci o data la doi ani, si nici nu stai mult, ca sa nu se destabilizeze firma. Iti selectezi clientii deobicei, insa de cele mai multe ori nu iti permiti luxul asta, pentru ca ai taxe de platit si salarii.

Da, e bine sa fii propriul tau sef, sa tragi pentru tine si firma ta, insa nu toti sunt pregatiti pentru asta. Tocmai de asta 20% din firmele deschise se inchid in primul an de activitate, 50% in primii 5 ani, iar 66% in primii 10 ani de activitate.

Lucrurile pot parea simple si roz din exterior, insa foarte complicate atunci cand le simti pe propria piele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *